Hitachi introduceert Pilot 9 cmos-mainframes

Hitachi Data Systems (HDS) lanceert vandaag Pilot 9, zijn nieuwe reeks cmos-mainframes (complementary metal oxyde semiconductor). Het bedrijf benadrukt daarbij hun geschiktheid voor elektronische commercie, bedrijfsautomatisering (erp) en serverconsolidatie.

De Pilot 9-serie is Hitachi's implementatie van IBM's nieuwe reeks S/390-mainframes met de G6-processor. Dochteronderneming HDS heeft enkele uitbreidingen aangebracht, waaronderrun-time extensies aan de systeemsoftware en de eigen virtual server facility (vsf) voor het opdelen van de machine in meerdere partities. Door deze aanpassingen zou de Pilot 9 de G6 van IBM op het gebied van enkele technische specificaties evenaren en zelfs voorbijstreven.
De inkomsten die Hitachi verkrijgt uit zijn Skyline-serie mainframes zijn gestaag aan het afnemen. De verwachting is dan ook dat de verkoop van Pilot 9-machines zeer snel op hetzelfde niveau zal liggen als de huidige Skylines. Terwijl het aantal verkochte mainframe-mips (million instructions per second) blijft stijgen, neemt de prijs-per-mips echter scherp af.
Overigens is de Pilot 9-serie de laatste reeks mainframes die Hitachi kan baseren op het ontwerp van IBM's cmos-microprocessor. Die computerleverancier heeft namelijk enige tijd terug besloten eind dit jaar te stoppen met de (oem-)productie voor andere mainframefabrikanten. HDS heeft al gereageerd met de aankondiging een eigen cmos-ontwerp te hebben dat de vlag kan overnemen. Het bedrijf wil op termijn de bipolaire architectuur van zijn Skyline-systemen laten samengaan met de cmos-architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.