Atos Origin boekt weer winst

Atos Origin boekte over 2007 een nettowinst van 48 miljoen euro. De omzet steeg naar 5,86 miljard euro, een stijging van 8,5 procent. Aandeelhouders krijgen voor het eerst sinds de beursgang in 1995 dividend uitgekeerd.

Ict-dienstverlener Atos Origin heeft over 2007 een nettoresultaat geboekt van 48 miljoen euro. Dat maakte het Frans-Nederlandse bedrijf bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. In 2006 leed het bedrijf nog een groot verlies van 264 miljoen euro wegens afschrijvingen op bezittingen in Italië en Groot-Brittannië.

Ook de omzet steeg het afgelopen jaar, met 8,5 procent naar 5,86 miljard euro. De operationele winst steeg met 10 procent naar 272 miljoen euro en overtreft de verwachtingen van analisten.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers maakte het bedrijf ook bekend dat het voor het eerst sinds de beursgang in 1995 dividend uitkeert. Aandeelhouders krijgen 40 eurocent per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-15T10:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.