PC-divisies Siemens en Fujitsu fuseren

Siemens wil samen met het Japanse Fujitsu een PC-onderneming beginnen. Dat beweert Wirtschaftswoche. Het Duitse blad heeft van ingewijden vernomen dat beide bedrijven nog deze maand een samenwerkingsovereenkomst afsluiten.

Daarmee verschijnt een speler op de markt die marktleider Compaq en andere concurrenten, zoals Dell, Hewlett-Packard en IBM, naar de kroon wil steken. Binnen vier jaar tijd moet de productie tot vier miljoen stuks verdubbelen. Een zegsman van Siemens wil geen commentaar geven op wat hij "geruchten" noemt.
Het voorbestaan van de PC-divisie is al langer onderwerp van discussie binnen het elektronicaconcern. Vorig jaar ging op het laatste moment de verkoop van de PC-assemblagefabriek van Siemens Nixdorf in Augsburg aan de Taiwanese PC-fabrikant Acer niet door. Als reden noemt Acer de crisis in het Verre Oosten. Daardoor werd de overname te duur; Acer zou er niet in slagen de financiering rond te krijgen.
Siemens en Fujitsu hebben elk zo'n 5 à 6 procent van de PC-markt in Europa in handen. Het PC-fusiebedrijf zou op de tweede plaats achter Compaq terechtkomen, en in Duitsland met een marktaandeel van ruim 20 procent zelfs de toppositie bekleden. De twee bedrijven kennen elkaar al langer dan vandaag. Fujitsu levert bijvoorbeeld bepaalde onderdelen voor de Siemens-mainframes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.