Qwest gaat SAP distribueren via Internet

Het Amerikaanse telecomconcern Qwest gaat als distributeur voor SAP werken. Daartoe is een joint venture met de Duitse erp-specialist opgezet. Ook Hewlett-Packard is hierbij betrokken.

Deze levert de benodigde hardware ter waarde van vijfhonderd miljoen dollar. De SAP-producten komen alleen voor gebruikers van het Qwest-netwerk op Internet beschikbaar.
Qwest wordt daarmee een zogenoemdeapplication service provider (asp), een trend die onder meer in gang is gezet door US Internetworking, Enron, Corio en Exodus. In eerste instantie richt de telecomaanbieder zich op middelgrote ondernemingen. Op den duur zal Qwest uitbreiden naar andere erp-applicaties en meerdere softwareproducten. IDC voorspelt dat de asp's binnen vier jaar op jaarbasis twee miljard dollar zullen genereren.
In tegenstelling tot Sun, dat voor dergelijke toepassingen de benodigde apparatuur tegen vooraf vastgestelde bedragen levert, zal HP de apparatuur 'gratis' neerzetten. HP rekent voor iedere transactie die via het netwerk plaatsvindt echter een vast percentage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.