Suns Jini-partners onthullen plannen

Sun Microsystems heeft de Jini-architectuur gelanceerd en de zevendertig bedrijven die deze netwerktechnologie al steunen bekend gemaakt. Die partners zijn voor het merendeel fabrikanten van consumentenapparatuur, die plannen koesteren voor het 'intelligent' verbinden en gebruiken van hun producten.

Ook Novell, Computer Associates (CA) en Bullsoft van de Groupe Bulle staan echter op de lijst van Jini-ondersteuners. De eerstgenoemde neemt Jini op in zijn directory-diensten, terwijl de andere twee ondersteuning voor deze Java-technologie beloven voor hun systeembeheersoftware. Daarnaast zal CA zijn Jasmine databankbeheersysteem integreren met Jini.
De nadruk lag echter op de andere partners, waaronder Bosch-Siemens, Canon, Epson, Axis Communications, Xerox, Kodak, Sharp, 3Com en Symbian. Die bedrijven ontwikkelen respectievelijk huishoudapparatuur, printers, slanke Internet-apparaten, kopieerapparaten, digitale camera's en palmtopcomputers, die allemaal met Jini te verbinden, te gebruiken en zelfs te repareren moeten zijn.
Bosch-Siemens bijvoorbeeld demonstreerde een wasmachine die bij problemen zelfstandig via een netwerk, bijvoorbeeld het elektriciteitsnet, een monteur kan 'roepen'. Printers zijn te verbinden aan Internet of aan het netwerk van een 'Copyshop'-keten om op afstand gebruikt te kunnen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable