Novell mikt met NDS 8.0 op nieuwe markten

Softwareleverancier Novell brengt aanstaande dinsdag een opwaardering uit voor zijn belangrijkste product, NDS (Novell Directory Services). Deze achtste versie zal gratis te downloaden zijn voor gebruikers van Novells eigen netwerkbesturingssysteem Netware 5.0.

Oudere versies van dat platform kunnen deze nieuwe software niet gebruiken. Novell komt later dit jaar met NDS 8-varianten voor Microsofts Windows NT en Sun Microsystems' Unix-variant Solaris. De testversie van deze opwaardering werd in maart aangekondigd.
Novell wil met NDS 8.0 tegemoetkomen aan een aantal behoeften van telecommunicatiebedrijven en dienstverleners. Die twee soorten bedrijven vormen relatief nieuwe doelgroepen voor Novell, dat met vijftig miljoen bestaande NDS-gebruikers nieuwe jachtvelden zoekt op het gebied van Internet-bedrijven en 'outsourcers'.
Het is dan ook vooral de schaalbaarheid die is verbeterd in de nieuwe software. Novell wil het gebruik van NDS uitbreiden van simpelweg netwerkbeheer naar compleet bedrijfsbeheer. Volgens dit wereldbeeld moeten IT-managers naast bestanden en componenten ook complete applicaties, bedrijfslogica, netwerkapparatuur en gebruikersinformatie (profielen) kunnen beheren.
Paul Corriveau, NDS-marketingmanager bij Novell, verwacht dat NDS 8.0 gebundeld zal worden met de volgende versie van Netware. Die software moet voor het einde van dit jaar uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.