AT&T lijft Media One in voor 55 miljard

In de strijd om de overname van de Amerikaanse telco Media One trekt AT&T aan het langste eind. Media One heeft het overname-akkoord afgebroken dat eerder was gesloten met Comcast, een andere grote telecomleverancier.

Eind maart waren Media One en Comcast een overname overeengekomen voor ongeveer vijftig miljard dollar. AT&T is daar overheen gekomen met een bod van ongeveer 55 miljard dollar. Comcast heeft gisteravond besloten af te zien van een tegenbod. Wel hebben AT&T en Comcast een ruil van kabelsystemen afgesproken. Dat kan betekenen dat Comcast twee miljoen gebruikers van AT&T overneemt. Daarnaast blijven beide bedrijven samenwerken.
Nu AT&T eigenaar wordt van Media One, krijgt kabelgigant UPC de gelegenheid om enige eigenaar te worden van het Amsterdamse kabelbedrijf A2000. UPC bezit nu al de helft. AT&T had al eerde aangekondigd dat, als de overname van Media One door zou gaan, het de buitenlandse belangen van dit bedrijf zou afstoten. Van UPC is bekend dat het graag zelf de touwtjes helemaal in handen heeft. Financieel mag het voor UPC geen belemmering vormen. Als gevolg van de recente beursgang beschikt dit bedrijf over voldoende middelen - om en nabij een miljard gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.