SEC waarschuwt online-investeerders

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) maant investeerders die via Internet handelen tot terughoudendheid. "Ik denk dat investeerders de basisregels moeten onthouden en zich niet laten verleiden door het gemak en de snelheid van online-handel", zegt SEC-voorzitter Arthur Levitt.

Deze economische overheidsinstantie waarschuwt dat handelaren zich moeten beschermen tegen een vals gevoel van veiligheid. Hiermee levert de SEC rechtstreeks commentaar op de hooggespannen aandelenmarkt van Internet-bedrijven die zichzelf naar steeds grotere hoogten lijkt te stuwen. Volgens Levitt steeg het aantal klachten over online-investeren het afgelopen jaar met 330 procent.
De handel in aandelen via Internet is in de Verenigde Staten goed voor 25 procent van de totale officiële aandelenhandel. De SEC verwacht dat er tegen het eind van dit jaar meer dan tien miljoen dollar zal omgaan in de online-aandelenhandel. Aandelenhandelaar Charles Schwab voerde met zijn bedrijf in het vierde kwartaal 61 procent van zijn transacties uit via Internet. In dezelfde periode een jaar eerder lag dat nog op 41 procent.
Deze groei in handel via Internet hangt samen met de scherpe stijging van aandelen die gerelateerd zijn aan het wereldwijde netwerk. "Internet-investeerders concentreren zich heel veel, buiten proporties, op aandelen in de high-tech", verklaart analist Alex Stein van Gomez Advisers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.