Ex-Tandem-top koopt Duitse Tandem-lab Compaq

Compaq verkoopt zijn Duitse High Performance Research-centrum, voorheen van Tandem, aan ex-Tandem-topmannen onder leiding van ex-president Jimmy Treybig. Het onderzoekscentrum in Frankfurt zal de kern vormen van een nieuw bedrijf met de naam Tantau Software.

Treybig verliet computerfabrikant Tandem in 1996 toen deze door Compaq werd overgenomen. Hij wordt nu voorzitter van het nieuwe bedrijf, dat zijn hoofdkwartier in Austin (Texas) heeft. Zijn bestaande investeringsmaatschappij Austin Ventures zal samen met Techno Venture Management de aanvankelijke financiering van elf miljoen dollar op tafel leggen.
Tandem-veteranen Harald Sammer, ex-directeur van de Tektonic-divisie, en John Sims, voormalig vice-president, doen ook mee aan Tantau Software. Dat nieuwe bedrijf zal zich richten op het integreren van applicaties op meerdere platformen en het geschikt maken voor WWW van software voor grote bedrijven.
Tandems Tektonic-divisie ontwikkelt sinds vijf jaar zware technologieën om problemen met prestaties en schaalbaarheid op te lossen voor grote klanten. Aanvankelijk richtte deze afdeling zich voornamelijk op hoge-snelheidsswitches die Tandem-systemen verbinden met andere platformen. Het nieuwe Tantau breidt dit uit met onder meer applicatieservers, gebaseerd op Tektonics Krypton-technologie, en een inter-processor communicatietechnologie met de naam Titanium voor het clusteren van Tandem- en Windows NT-computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.