Windows 98 krijgt nieuwe uitvoering

Microsoft kondigt vandaag de eerste opwaardering voor Windows 98 aan, Second Edition genaamd. De softwarefabrikant begint deze week met het produceren van CD-rom's met deze nieuwe uitvoering, die in juni verkrijgbaar moet zijn.

De opwaardering zal negentig dollar kosten in de winkels en automatisch worden meegeleverd door hardwareleveranciers bij aanschaf van een nieuwe computer. Gebruikers die al Windows 98 op hun systemen draaien, kunnen de nieuwe versie via het web kopen voor twintig dollar.
Het nieuwe stuk software bevat als verbeteringen onder meer versie 5.0 van Microsofts webbrowser Internet Explorer en diverse lapmiddelen voor fouten in Windows 98. Die elementen zijn ook gratis verkrijgbaar op de website van het bedrijf. 'Windows 98 2' bevat verder ondersteuning voor nieuwe hardware, het eenvoudig aanleggen van thuisnetwerken met Internet-verbinding en het bedrijven van elektronische commercie.
Microsoft is nu onderhevig aan kritiek voor het vragen van geld voor een dergelijke relatief lichte opwaardering, vooral gezien het feit dat Apple binnenkort met een nieuwe gratis versie van zijn Macintosh-besturingssysteem komt die forse verbeteringen en nieuwe technieken bevat. Microsoft-directeur Rob Bennet laat dit echter koud; hij maant gebruikers van Windows 95 om nu toch over te stappen naar de nieuwere versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.