IBM en Motorola toch eens over Power-PC

De Power-PC-alliantie tussen IBM en Motorola ligt toch niet volledig in duigen. De twee bedrijven gaven gisteren details vrij van een nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde Power-PC-processor voor ingebedde applicaties. De Power-PC-routes van IBM en Motorola voor de computermarkt blijven echter verschillen.

De nieuwe architectuur voor ingebedde chips, Book E Power-PC genaamd, werd onthuld op het Embedded Processor Forum deze week in San José (Californië). Tijdens de presentatie roemden IBM en Motorola het belang van ingebedde applicaties.
De twee bedrijven besloten in september 1997 hechter samen te werken aan de ontwikkeling van het Power-PC-platform, om zo meer consistentie te verkrijgen tussen hun verschillende implementaties. Hun plannen voor niet-ingebedde toepassingen, waarvan Apple de voornaamste klant is, weken echter meerdere malen af en liepen recentelijk zelfs fors uiteen.
IBM, die de Power-PC zelf gebruikt in zijn AS/400- en RS/6000-systemen, wil het processorplatform meer opvoeren qua ruwe rekenkracht, terwijl Motorola eerder voelt voor uitbreidingen op het gebied van multimedia-instructiesets.
De verzwaarde nadruk op de ingebedde markt signaleert volgens boze tongen de erkenning van het mislukken van de Power-PC in de markt voor algemene processoren. De Book E-architectuur is vooral gericht op het uitbreiden van het Power-PC-bereik naar netwerkinfrastructuren en telecommunicatie-apparatuur. Hierbij beloven IBM en Motorola compatibiliteit met voorgaande Power-PC-chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.