Zonnig kwartaal voor Sun Microsystems

Sun Microsystems heeft het afgelopen jaar een groei doorgemaakt van 19 procent. Het netto-inkomen van Sun groeide in het derde kwartaal met 12,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, van 232 miljoen naar 261 miljoen dollar.

Dat is inclusief 28,7 miljoen dollar aan lasten voor de overname van Maxstrat. De omzet groeide met 24 procent van 2,36 miljard naar 2,93 miljard dollar.
In Europa had Engeland een matig kwartaal. Duitsland en België daarentegen waren erg sterk. Over Azië meent het bedrijf dat het dieptepunt nog niet achter de rug is.
Hoewel het computerbedrijf alle reden tot tevredenheid heeft, waarschuwt het voor te hoge verwachtingen in de toekomst. Het duurt nog wel enkele jaren voordat het een groei van ruim 20 procent zal kunnen volhouden. Voor de komende maanden sluit het mindere resultaten niet uit. De vooruitzichten voor het fiscale jaar 2000 blijven naar verwachting onveranderd, aldus Sun. Ceo McNealy gelooft alleen wat hij ziet en wil zich niet rijk rekenen: "Ik heb economie gestudeerd", zegt hij veelbetekenend.
Sun verwacht de volgende generatie Serengeti-servers, die duizend cpu's ondersteunen, halverwege volgend jaar te kunnen leveren. Deze zijn uitgerust met Suns 600-MHz Ultrasparc III risc-processors. Verder meldde het bedrijf tijdens de Java Enterprise Solutions Seminar in Parijs dat het eind deze maand de 'Java go faster' omgeving officieel zal lanceren. Op dit moment is de levering gestart van de Java 2 software Development Kit (versie 1.2.1) voor Solaris. Deze zou aanzienlijk beter moeten presteren dat de huidige versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.