Yahoo neemt Geocities over

Zoekmachine annex webportaal Yahoo koopt Geocities om zo zijn positie in de convergerende Internet-markt te verdedigen. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel Yahoo betaalt. De marktwaarde van de populaire web-gemeenschap ligt op 2,3 miljard dollar.

Analisten menen dat het overnamebedrag in dezelfde orde van grootte ligt als de vergoeding die @Home recentelijk neerlegde voor zoekmachine Excite. Daarbij betaalde @Home, leverancier van Internet via de televisie-kabel, een meerwaarde van 40 procent over de gemiddelde aandeelkoers van Excite. In het geval van Geocities zou dit neerkomen om drie miljard dollar.
"Gezien de vele overnames van Internet-portalen, waarvan Excite de recentste was, heerste de perceptie dat Yahoo wel een overeenkomst moest sluiten", zegt analist Paul Noglows van financieel analistenbureau Hambrecht & Quist te San Francisco. "Geocities levert daarbij niet alleen extra Internet-verkeer op, maar is ook één van de belangrijkste spelers in markt van online-gemeenschappen." Geocities biedt zijn drie miljoen gebruikers gratis ruimte voor webpagina's en koppelt dat aan onderwerpindexen. Dit financiert het bedrijf middels de inkomsten uit advertentie-verkopen.
Yahoo bezat al een minderheidsaandeel in Geocities en onderhield een uitgebreide wederzijdse marketingrelatie. Een groot deel van beide bedrijven is in handen van het Japanse Softbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.