Managed hosting door True

Yahoo neemt Geocities over

 

Zoekmachine annex webportaal Yahoo koopt Geocities om zo zijn positie in de convergerende Internet-markt te verdedigen. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel Yahoo betaalt. De marktwaarde van de populaire web-gemeenschap ligt op 2,3 miljard dollar.

Analisten menen dat het overnamebedrag in dezelfde orde van grootte ligt als de vergoeding die @Home recentelijk neerlegde voor zoekmachine Excite. Daarbij betaalde @Home, leverancier van Internet via de televisie-kabel, een meerwaarde van 40 procent over de gemiddelde aandeelkoers van Excite. In het geval van Geocities zou dit neerkomen om drie miljard dollar.
"Gezien de vele overnames van Internet-portalen, waarvan Excite de recentste was, heerste de perceptie dat Yahoo wel een overeenkomst moest sluiten", zegt analist Paul Noglows van financieel analistenbureau Hambrecht & Quist te San Francisco. "Geocities levert daarbij niet alleen extra Internet-verkeer op, maar is ook één van de belangrijkste spelers in markt van online-gemeenschappen." Geocities biedt zijn drie miljoen gebruikers gratis ruimte voor webpagina's en koppelt dat aan onderwerpindexen. Dit financiert het bedrijf middels de inkomsten uit advertentie-verkopen.
Yahoo bezat al een minderheidsaandeel in Geocities en onderhield een uitgebreide wederzijdse marketingrelatie. Een groot deel van beide bedrijven is in handen van het Japanse Softbank.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/235253). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.