Citrix wint steun negen fabrikanten

Citrix Systems krijgt de steun van negen nieuwe hardwarefabrikanten voor zijn ICA-protocol (Independent Computing Architecture). Via dat netwerkprotocol hebben slanke apparaten toegang tot Windows-applicaties die op een server draaien.

De nieuwe aanhang bestaat uit Acute Technologies, Datalight, DT Research, Eio Touchsystems, FYI-Net, NEC Computer Systems, Sharp Electronics UK, Takakoka en The Watermann Group. Acute zal ICA gebruiken in zijn Thincast-serie Windows-gebaseerde terminals. Datalight heeft de slanke Windows-compatibele besturingssystemen ROM-DOS en Winlight MS-DOS ontwikkeld en rust die nu uit met de Citrix-technologie. De andere hardwarebedrijven hebben soortgelijke plannen en producten.
Opvallend in het rijtje nieuwe Citrix-partners zijn NEC en Sharp, die ICA voortaan ondersteunen in hun palm- en mobiele computers. The Waterman Group wijkt nog verder af van de andere bedrijven; deze firma wil ICA uitbreiden met technologieën voor het 'vangen' (capture) en herkennen van handtekeningen, handschriften en videobeelden.
Ondertussen heeft Microsoft, dat ICA gebruikt in de Terminal Server Edition van Windows NT 4.0, vorige week zijn licentieprijzen gehalveerd. Dit leidde weer tot prijsverlagingen bij leveranciers van Windows-terminals, waaronder Wyse, Neoware, Hewlett-Packard en Network Computing Devices.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.