Microsoft en Caldera besmeuren elkaar

Microsoft heeft woedend gereageerd op de beschuldigingen van Caldera, eigenaar van Dr-Dos, als zou het bedrijf uit Redmond illegale handelingen hebben verricht die tot doel hadden de concurrentie uit te schakelen.

"Pulp fiction", aldus Microsoft. Volgens Caldera deed Microsoft er alles aan om Dr-Dos de nek om te draaien, ten faveure van het eigen besturingsprogramma Ms-Dos.
Microsoft doet het document van 188 pagina's waarin Caldera de aantijgingen verwoordt af als "een allegaartje van uit hun context gehaalde flarden". "Eenvoudig gezegd waren veel van Microsofts concurrenten niet in staat om producten op de markt te brengen die de PC-industrie verder konden ontwikkelen", aldus het concern in zijn verweer. "Caldera probeert nu Microsoft de schuld te geven van zijn slechte bedrijfsbeslissingen." Deze beschuldiging is opmerkelijk, omdat Caldera ten tijde van de ontwikkeling van Dr-Dos niet bestond; het bedrijf verwierf het besturingsprogramma en de juridische strijd door een overname van de programmatuur van Novell.
In zijn algemeen hanteerde Microsoft vier tactieken om Dr-Dos het leven zuur te maken, aldus Caldera: producten aankondigen die in werkelijkheid niet in ontwikkeling waren (vaporware); angst, onzekerheid en twijfel zaaien; uitsluitende licenties; en partners technisch binden. Verder bouwde Gates' bedrijf opzettelijk incompatibele producten en stelde het zwarte lijsten op.
Microsoft weerspreekt die beschuldigingen door te wijzen op de snelle ontwikkeling van de sector (zodat er geen sprake was vanvaporware) en door te stellen dat het onderdeel van het commerciële leven is om te wijzen op problemen van de concurrentie.
Op 25 mei staat in Orem in de staat Utah een zitting gepland waarin Caldera zich verdedigt tegen negen klachten van Microsoft, waarmee 's werelds grootste softwareproducent probeert de zaak van Caldera definitief onderuit te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.