Succesvolle Informix-topman treedt af

Databankleverancier Informix heeft Jean-Yves Dexmier benoemd tot nieuwe president in de plaats van Bob Finocchio. Die huidige topman blijft nog tot mid-juli aan als voorzitter van de directieraad.

De kersverse ceo, tot voor kort vice-president van de wereldwijde operaties, hamert op het belang van elektronische commercie en datapakhuizen. Die twee groeiende marktsegmenten ziet hij als cruciaal voor de nog lopende reanimatie van zijn bedrijf. Dexmier (47) heeft vooralsnog geen grote veranderingen binnen de organisatie in gedachten.
Dexmier zal het herstelplan van Finocchio blijven volgen. Die manager trad twee jaar geleden aan en heeft de winstgevendheid van de toen noodlijdende softwarefabrikant in die tijd weten te herstellen. Informix boekt nu alweer zes kwartalen winst. Analisten zijn verbaasd over deze presidentswisseling, vooral vanwege de goede resultaten die Finocchio heeft gerealiseerd.
"Ik ben van plan de richting te blijven volgen die Bob heeft aangegeven. We hebben het bedrijf echt weer op het goede spoor weten te krijgen. De volgende stap is het opbouwen van waarde voor onze aandeelhouders, met name op het gebied van datapakhuizen en handel via Internet", aldus Dexmier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.