IEEE neemt OMI op als standaard

Het Institute of Electrical and Electronic Engineers (Ieee) heeft de Open Model Interface (OMI) geaccepteerd als standaard. OMI is een taalonafhankelijke intermediair tussen modellen en simulatiehulpmiddelen voor het ontwerp van halfgeleiders en geïntegreerde circuits.

De benoeming tot IEEE 1499-standaard kan de uitwisseling en gelijktijdig bescherming van intellectuele auteursrechten op chips bevorderen. Met OMI kunnen gebruikers Verilog-, Vhdl- of C-taalmodellen compileren. Vhdl staat voor Vhsic hardware description language, waarbij Vhsic een onderzoeksgroep is voor Very High Speed Integrated Circuit.
De gecompileerde modellen kunnen gebruikt worden met elke OMI-compatibele simulator, waardoor die halfgeleider-modellen sneller beschikbaar zijn voor andere ontwikkelaars. Compilatie zorgt ervoor dat de broncode niet meer open en bloot te zien is, maar alleen uit te voeren (zoals een programma). Critici uiten echter nog wel twijfels over de capaciteit van OMI om complexe datatypes te behandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable