Compaq scoort met PC's beter in Europa

IT-leverancier Compaq heeft beter gepresteerd op de Europese PC-markt dan op de wereldwijde. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau IDC.

Uit eerdere rapporten van die analistenfirma blijkt dat Compaq terrein verliest op de wereldwijde markt voor PC's. De statistieken van de PC-verkopen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten tonen aan dat Compaqs marktaandeel groeide van 15,9 procent (eerste kwartaal 1998) naar 17,2 procent (eerste kwartaal dit jaar).
Het aantal machines dat dit bedrijf leverde, steeg met 26 procent naar 1,3 miljoen computers. Hiermee overstijgt Compaq de algemene marktgroei van 15,9 procent in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Bovendien ligt de computerfabrikant qua marktaandeel voor op zijn concurrenten. IBM heeft 8,9 procent van de markt in handen, Dell ligt op 8,9 procent, Fujitsu op 6 procent en Hewlett-Packard op 5,9 procent.
Wat de groei betreft, ligt Compaq echter achter. IBM, Dell en Fujitsu wisten in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk meer PC's af te zetten dan in diezelfde periode vorig jaar. IBM's PC-verkoop steeg met 31,6 procent, die van Dell met 46,9 procent en die van Fujitsu met 46 procent. Hewlett-Packard zag een afname van 6,7 procent in zijn PC-afzet. IDC relativeert deze dip door te wijzen op de grote verkoopgroei van 68 procent die HP vorig jaar doormaakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.