Microsoft sluit zich aan bij Internet 2

Microsoft heeft zich bij het Internet 2-project gevoegd als commerciële partner. Deze positie houdt ondermeer in dat het bedrijf tenminste een miljoen dollar aan apparatuur en diensten bijdraagt aan de volgende generatie van Internet.

Op dit moment heeft het project, dat Amerikaanse universiteiten en andere onderwijsinstellingen met elkaar verbindt, achttien commerciële partners en honderdvijftig deelnemende onderwijsorganisaties. Microsoft zal vooral bijdragen op het gebied van IP-multicast (Internet Protocol), kwaliteitsdienstverlening en IPv6 (Internet Protocol versie 6).
De softwareleverancier werkt nu aan hogesnelheidsverbindingen naar de Internet 2-aftakking in Abilene en andere instituten die deelnemen aan het project. Deze verbindingen lopen via de Pacific Northwest Gigapop (point of presence), die in beheer is van de University of Washington in Seattle.
Doug van Houweling, president van de University Corporation for Advanced Internet Development, die Internet 2-ontwikkeling overziet, verwacht dat Microsofts deelname meer bedrijven over de streep trekt. Overigens doet softwarefabrikant Novell al enige tijd mee aan het project. Het bedrijf doneert tien exemplaren van zijn Internet Caching Systems die draaien op taakspecifieke servers van Compaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.