Microsoft heeft Java-strijd verloren

Sun Microsystems heeft zijn strijd met Microsoft over Java gewonnen. Dit stelde analist Daryl Plummer van onderzoeksbureau Gartner Group dinsdag in zijn toespraak op het Java Enterprise Solutions Symposium in Parijs.

Verder zijn er op dit moment geen andere serieuze concurrenten voor programmeertaal annex platform Java, aldus de onderzoeksdirecteur. "De fragmentatie van Java - wat een slechte ontwikkeling voor de technologie was - is stopgezet. Microsoft heeft sterk terrein verloren in de strijd om de controle over Java. Je kan zelfs zeggen dat Microsoft de oorlog heeft verloren."
"Het bedrijf trekt zich terug van Java nu het realiseert dat het dat platform niet kan overheersen." Plummer verwijst hiermee naar het Cool-project binnen Microsoft, dat mogelijkheden voor een toekomstige object-georiënteerde programmeertaal onderzoekt. "Cool ligt echter nog ver in de toekomst."
"Het is dus niet langer Microsoft versus Java. Er zijn nu geen serieuze alternatieven beschikbaar die alles kunnen leveren wat Java biedt." De Gartner-directeur zegt dat er nu alleen technologieën in de markt zijn die elk een stuk van Java's functionaliteit bevatten. "Bovendien is platformonafhankelijkheid een vereiste voor netwerk-georiënteerde computeromgevingen." Dit alles moet de zogenoemde 'net-economie' mogelijk maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.