Restant Compaq-top doet stoelendans

De directie van computerfabrikant Compaq is momenteel onderhevig aan een flinke wisseling van de wacht. Michael Heil, wereldwijd directeur verkoop en marketing, heeft bijvoorbeeld zijn ontslag genomen vanwege het algehele schrappen van zijn divisie.

Dit blijkt uit een intern memo van interim-president Benjamin Rosen en andere topmanagers. Daarin delen zij de werknemers mee dat het maken van beslissingen versneld moet worden en dat daarvoor de grootste geografische regio's alsook de bedrijfsmarketing direct rapporteren aan de staf van de ceo. "Dit elimineert de noodzaak voor een aparte wereldwijde verkoop- en marketing-organisatie", aldus de uitgelekte email.
Deze wijziging heeft ook gevolgen voor andere topmanagers, waaronder Emea-directeur (Europe, Middle-East and Africa) Andreas Barth. Hij zal voortaan verantwoording afleggen aan voornoemde directiestaf. Verder is Peter Blackmore benoemd tot senior vice-president en algemeen directeur voor Noord-Amerika, en neemt Enrico Pesatori de nieuwe functie van algemeen directeur wereldwijde regio's op zich. Die nieuw-gedefinieerde gebieden zijn Azië-Pacific, China, Japan en Latijns-Amerika.
Ondertussen stapt ex-Compaq-directeur Heil over naar het Amerikaanse startende IT-bedrijf Commco Tec, waar hij bestuursvoorzitter wordt. De manager was in zijn vier jaar bij Compaq verantwoordelijk voor de entree in de consumentenmarkt en de opbouw van de Consumentendivisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.