Motorola en Intel treffen schikking

Chipfabrikant Motorola is tot een schikking gekomen in zijn rechtszaak tegen Intel. Motorola beschuldigde concurrent Intel ervan ingenieurs weg te kopen bij de divisie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van zijn Power-PC-microprocessor.

De twee bedrijven onthulden geen details over het buiten de rechtbank bereikte compromis. Intel-woordvoerder Chuck Malloy verklaarde alleen "dat deze schikking in het voordeel van beide partijen is". De rechtbank zal de zaak naar verwachting binnen de komende twee weken laten vallen.
Motorola beschuldigde Intel in maart dit jaar van het schenden van handelsgeheimen. Dit gebeurde toen Intel vijftien Power-PC-ontwerpers in dienst nam, aldus Motorola. Die chipproducent spande daarop een rechtszaak aan om te voorkomen dat die ingenieurs bij Intel functies zouden bekleden waarbij hun kennis van chips gebruikt zou worden. Intel zou eerst Mark McDermott, hoofd van Motorola's Somerset ontwerpcentrum in Austin (Texas), hebben weggelokt. Tien dagen later opende Intel een soortgelijk laboratorium in de directe omgeving van Somerset, aldus de aanklacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.