Microsoft trekt Duitse Money99 terug

Microsoft staakt de levering van zijn financiële software Money99 in Duitsland. Dit pakket blijkt problemen te vertonen met euro-conversies. Klanten die de applicatie al gekocht hebben, krijgen gratis een herziene versie toegestuurd, zodra die gereed is.

Volgens Ingo Gerster, productplanner bij Microsoft in München, zal dat ergens in april zijn. Ondertussen kunnen gebruikers wel tussentijdse lapmiddelen ophalen bij de website van de leverancier (http://www.microsoft.com/germany/homeoffice/money/money99support). Ook de verkoop van de Duitse Money99 Plus en Plus Update-varianten is voorlopig gestaakt.
De software kwam begin dit jaar uit in Duitsland en wekte een golf van kritiek en klachten op van klanten. Dit betrof niet alleen problemen met het omrekenen van Europese valuta naar de euro, maar ook verbinding leggen met Duitse banken voor online-bankieren verloopt problematisch.
Gerster verklaart dat het laatstgenoemde probleem voortkomt uit het feit dat de Duitse banken hun servers en webpagina's hebben aangepast aan de euro. De problemen hebben geen betrekking op Oostenrijk en Zwitserland waar Microsoft ook de Duitstalige versie verkoopt. In Frankrijk zijn al wel klachten opgedoken over de euro-conversie van Money99.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable