HP ziet Merced voor N-klasse niet zitten

Hewlett-Packard heeft laten doorschemeren geen gebruik te maken van Intels eerste IA-64 processor, de Merced. De vorige week aangekondigde N-klasse server, die geschikt is voor zowel HP's PA-risc als de door Intel en HP ontworpen architectuur IA-64, zal niet met de Merced, maar zijn opvolger McKinley uitgevoerd worden.

"De oorspronkelijk plannen gingen uit van toepassing van de Merced. We bekijken momenteel of het niet verstandiger is te wachten op McKinley, die naar verwachting een betere prijs/prestatie-verhouding biedt", aldus een van HP's product marketingmanagers Hugh Jenkins.
Zo'n beslissing van HP zou gênant uitpakken voor Intel, dat de IA-64-architectuur positioneert in de bovenkant van de Unix-markt. De Merced komt in de loop van volgend jaar op de markt, en debuteert waarschijnlijk in gewone PC's en servers voor de onderkant van de markt. HP geeft aan dat de prijs/prestatie-voordelen van de N-klasse server op basis van IA-64-processoren nog op zich laten wachten. Gebruikers kunnen erop rekenen dat de volgende twee versies PA-risc-processoren het nog beter doen dan de IA-64 variant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.