SAP als laatste met strategische analyse

Hoewel softwareleverancier SAP onbetwist de grootste aanbieder is op de erp-markt, ontvouwt dit bedrijf als laatste plannen voor applicaties op het gebied van strategische analyse.

De erp-leverancier gaat in samenwerking met het bedrijf BSC (Balanced Scorecard Collaborative) functionaliteit ontwikkelen binnen het SEM-initiatief (Strategic Enterprise Management). SAP treedt hiermee in de voetsporen van Oracle, dat al enige tijd rumoer maakt over geavanceerde analysetoepassingen in combinatie met traditionele erp-software.
SAP SEM, dat bedoeld is voor managers, bestaat uit een verzameling gereedschappen waarmee gebruikersrealtime informatie kunnen bekijken. Het gaat dan om financieel georiënteerde informatie: planningen, simulaties en prestatiemetingen van het bedrijf. De Balanced Scorecard-oplossing van BSC zal ook deel uitmaken van SAP SEM. Het Balanced Scorecard-concept betrekt niet alleen traditionele - vaak financieel getinte - variabelen in de analyse, maar ook andere interne en externe factoren. Alles wat de bedrijfsvoering beïnvloedt, bijvoorbeeld beurskoersen of weersomstandigheden, kan in principe meegenomen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.