Managed hosting door True

SAP als laatste met strategische analyse

 

Hoewel softwareleverancier SAP onbetwist de grootste aanbieder is op de erp-markt, ontvouwt dit bedrijf als laatste plannen voor applicaties op het gebied van strategische analyse.

De erp-leverancier gaat in samenwerking met het bedrijf BSC (Balanced Scorecard Collaborative) functionaliteit ontwikkelen binnen het SEM-initiatief (Strategic Enterprise Management). SAP treedt hiermee in de voetsporen van Oracle, dat al enige tijd rumoer maakt over geavanceerde analysetoepassingen in combinatie met traditionele erp-software.
SAP SEM, dat bedoeld is voor managers, bestaat uit een verzameling gereedschappen waarmee gebruikersrealtime informatie kunnen bekijken. Het gaat dan om financieel georiënteerde informatie: planningen, simulaties en prestatiemetingen van het bedrijf. De Balanced Scorecard-oplossing van BSC zal ook deel uitmaken van SAP SEM. Het Balanced Scorecard-concept betrekt niet alleen traditionele - vaak financieel getinte - variabelen in de analyse, maar ook andere interne en externe factoren. Alles wat de bedrijfsvoering beïnvloedt, bijvoorbeeld beurskoersen of weersomstandigheden, kan in principe meegenomen worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/235441). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.