Oracle keert terug naar centrale verwerking

Oracle keert binnen de eigen organisatie terug naar centrale informatieverwerking. De verschillende Oracle-rekencentra, die nu nog zijn verspreid over de wereld, worden daarbij geconsolideerd tot één groot centrum.

Een tweede centrum dient als backup. "We gaan alles centraal verwerken: orders, administraties, voorraad. We gaan over naar één database op één server", aldus Oracle-topman Larry Ellison. "Gebruikers kunnen met een standaardbrowser via Internet alle benodigde applicaties en gegevens benaderen."
Client/server werd vorig jaar al door Ellison dood verklaard, ten gunste van architecturen op basis van Internet-technologie. Tijdens de Oracle Applications Users Group in San Diego deze week benadrukte de flamboyante Ellison nogmaals de kolossale fout die de IT-industrie gemaakt heeft met het grootschalig distribueren van gegevens over verschillende systemen.
De topman illustreerde de problemen met client/server door te beweren dat hijzelf momenteel niet weet hoeveel mensen er precies bij Oracle werken. "Wij hebben 70 personeelsdatabases verspreid over de wereld met hun eigen backups. Het kost Oracle een fortuin om die bedrijfsinformatie op zo'n manier te versplinteren. We hebben met client/server de complexiteit op het bureau van gebruikers gebracht. Door deze fragmentatie weten we niet wat er aan de hand is in onze eigen bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.