BBned realiseert open glasvezelnetwerk in Den Haag

BBned heeft de aanleg afgerond van een open glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Forepark in Den Haag. In samenwerking met de gemeente Den Haag maakt de netwerkbeheerder glasvezeldiensten beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf.

BBned heeft op bedrijventerrein Forepark in Den Haag de aanleg van een open glasvezelnetwerk afgerond. De gemeente koos voor BBned omdat deze netwerkbeheerder toegang verleent aan verschillende dienstenleveranciers. Bedrijven op het Haagse bedrijventerrein hebben de keuze uit meer dan vijfendertig verschillende dienstenleveranciers. Bij een overstap naar glasvezel zijn bedrijven niet gedwongen om te wisselen van provider. De gemeente: "Het open netwerk van BBned fungeert als een marktplaats om bedrijven en leveranciers samen te brengen."

Glasvezel is door de hoge eenmalige aansluitkosten vaak alleen betaalbaar voor grote bedrijven. Om glasvezel toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrijf is gekozen voor een seriematig netwerk van bedrijf tot bedrijf. Zo is het glasvezelnetwerk ook voor bedrijven met minder financiële middelen toegankelijk.

Glasvezel is interessant voor bedrijven vanwege de grote bandbreedte, snelheid en de mogelijkheid voor koppeling aan het bedrijfsnetwerk. Dat laatste is bijvoorbeeld interessant voor bedrijven met een groeiende groep telewerkers.

Het breedbandnetwerk van BBned is grotendeels gebaseerd op DSL-technologie: koperen telefoonlijnen worden geschikt gemaakt voor snel dataverkeer. BBned beschouwt glasvezel als een logische stap in de ontwikkeling van breedbandnetwerken en houdt zich intensief bezig met de verdere aanleg en ontwikkeling van glasvezelinfrastructuren in Nederland.  BBned startte eerder in Eindhoven een soortgelijk glasvezelproject.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-19T11:30:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.