GEC koopt met Fore plek in netwerkindustrie

Het Britse General Electric Company (GEC) neemt Fore Systems over. Fore, gevestigd in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is actief in de ontwikkeling en verkoop van schakelsystemen voor telecommunicatienetwerken.

GEC, niet te verwarren met het Amerikaanse General Electric, wil ongeveer 4,5 miljard dollar betalen voor Fore. Het bedrijf zit goed in de middelen vanwege de verkoop van zijn militaire divisie aan British Aerospace voor 9,5 miljard dollar eerder dit jaar.
GEC wil zich toeleggen op de communicatiesector. Vorige maand kocht het daartoe voor 2,1 miljard dollar het Amerikaanse Reltec, producent van apparatuur waarmee de capaciteit van telecomnetwerken kan worden uitgebreid.
De technologie die Fore in huis heeft, is onmisbaar bij de vorming van telecommunicatienetwerken die geschikt zijn voor het overbrengen van zowel spraak als gegevens- en beeldsignalen. Het is sterk in ATM, waarmee een hoeveelheid gegevens is op te delen in snel transporteerbare stukjes. Lord George Simpson, chief executive van GEC, stelt in een verklaring dat "we nu in een positie komen om maximaal de vruchten te plukken van de explosieve groei van Internet en ander dataverkeer". Naar verluidt passeert 70 procent van al het Internet-verkeer een schakelaar van Fore.
Bij Fore werken ongeveer tweeduizend mensen. Anders dan vele concurrenten groeit het: in het boekjaar dat liep tot 31 maart behaalde het een omzet van 632 miljoen, ruim eenderde meer dan het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 55 miljoen dollar. De netto winst werd door buitengewone lasten in verband met de aankoop van Berkeley Networks een verlies van 207,3 miljoen dollar. Omzet en resultaat van GEC liggen ongeveer dertig keer zo hoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.