Sun komt met pakket voor mobiele werkers

Sun wil software op de markt brengen voor bedrijven die hun mensen de mogelijkheid willen geven op verschillende computers in te loggen op een centraal netwerk.

De programmatuur, i-Planet genaamd, creëert een 'persoonlijke werkplaats' voor iedere toegelaten gebruiker, met onder meer spreadsheets, elektronische post, bestandenopslag en elektronische agenda's als gereedschap.
Met i-Planet kunnen de bedrijven onder meer het installeren van software op alle aangekoppelde PC's vermijden. Het systeem maakt gebruik van een Internet-browser die gebaseerd is op Java.
Sun verwacht i-Planet binnen een maand te kunnen leveren. Prijzen variëren van tienduizend dollar voor een systeem voor honderd gebruikers tot bijvoorbeeld bijna veertigduizend dollar voor een pakket waarmee duizend mensen geaccommodeerd kunnen worden.
Greg Papadopoulos, bij Sun verantwoordelijk voor technologie, vergelijkt i-Planet met Internet-portalen als Yahoo, Lycos en Excite. "Het verschil zit hem vooral in de beveiliging, waarmee de informatie tijdens het transport tussen de computer van de gebruiker en de centrale server wordt afgeschermd", stelt Papadopoulos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.