Hervatting Microsoft-zaak vertraagd

Rechter Thomas Penfield Jackson, die het plijt moet beslechten in de antitrustzaak tegen Microsoft, geeft beide partijen de mogelijkheid extra getuigen op te roepen. Oorspronkelijk moesten de namen van getuigen uiterlijk vandaag worden opgegeven. Jackson verlengde de termijn met een week. Beide partijen steunden de verlenging.

Verder is gisteren een transcriptie vrijgegeven van 270 pagina's met gesprekken die Justitie hield ter voorbereiding van de zaak. Daarin doet onder meer Packard Bell Nec zijn beklag over marktafscherming door Microsoft. Een getuige van de op vier na grootste computerproducent van de Verenigde Staten vertelt van de pogingen die zijn bedrijf deed om een eigen overzicht van Internet-aanbieders op te nemen in de lijst die in Windows is op te roepen. Nieuwe computergebruikers kunnen door gebruik te maken van die lijst binnen korte tijd Internetten. Microsoft weigerde, aldus getuige Mark Donahue. Andere woordvoerders van Packard Bell Nec stelden tijdens de gesprekken met Justitie dat Microsoft slechts inging op voorstellen van Packard als daar een duidelijk eigen voordeel mee te behalen viel.
De transcripties van de gesprekken zijn de eerste die worden vrijgegeven naar aanleiding van een uitspraak van een federale rechtbank. Deze stelde dat het publiek recht heeft de weergave van de gesprekken te lezen. Later deze week volgen andere teksten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.