HP komt met middleware voor web-diensten

Hewlett-Packard lanceert volgende maand middleware die gebruikers, applicaties en electronic commerce sites op Internet met elkaar verbindt. Deze nieuwe software, genaamd Fremont, is het belangrijkste element in de 'e-services strategie' van het IT-bedrijf.

Fremont is door HP's laboratoria ontwikkeld en moet een open platform-onafhankelijke manier bieden om Internet-diensten automatisch te kunnen scheppen en met elkaar te kunnen verbinden. De nieuwe middleware draait boven het niveau van het besturingssysteem en functioneert als een soort bemiddelaar voor Internet-diensten.
De software kan gebruik maken van diverse bestaande technologieën, waaronder Java, XML, Corba, COM, ldap, Http en 'publieke sleutel'-beveiling. "Dit is een open, veilige omgeving voor allerlei soorten Internet-diensten", aldus marketingmanager Greg Kleiman, die verantwoordelijk is voor de Fremont-technologie.
HP's aanstaande product kan bijvoorbeeld e-mail doorgeven aan mobiele telefoons. Fremont gebruikt dan diensten voor het beveiligen, verbinden, verzenden en factureren van de mail-boodschap. De software zou zelfs een dienst van een derde partij kunnen zoeken om de boodschap voor te lezen aan de gebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.