Concurrentie domeinnamen uitgesteld

De aanvang van de concurrentie in het registreren en beheren van Internet-domeinnamen heeft fors uitstel opgelopen. De vijf bedrijven die nu zijn aangewezen om te participeren in de testperiode hebben te weinig tijd gehad om zich voor te bereiden op de taak.

De nieuwe concurrenten voor overheidsmonopolist Network Solutions Incorporated (NSI) moesten eigenlijk vandaag beginnen met het registreren van domeinnamen. De bedrijven beginnen in de nabije toekomst; het moment waarop ze dat doen, varieert van begin mei tot eind juni. Overigens moet de testfase, die volgens de planning van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) zestig dagen in beslag neemt, dan zijn afgerond.
De vijf bedrijven kregen afgelopen woensdag te horen dat zij zijn uitverkoren om deel te nemen aan de initiële proefperiode. Sindsdien hebben de nieuwe registreerders bijeenkomsten gehouden met NSI, die vooralsnog beheerder blijft van het uiteindelijk register waarin alle namen worden bijgehouden.
Tot nog toe heeft geen enkele van de kersverse concurrenten de 'shared registration'-software (srs) ontvangen die nodig is voor het registreren van Internet-adressen in de .com-, .net- en .org-domeinen. Volgens de registreerderslicentie moet NSI voor 29 april de volledige documentatie overhandigen voor de benodigde software en protocollen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.