AMD verkoopt PLC-divisie aan chipontwerper

De Amerikaanse chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) heeft voor vijfhonderd miljoen dollar zijn plc-divisie Vantis verkocht aan chipontwerper Lattice Semiconductor.

Met de verkoop van Vantis, dat programmeerbare logische chips ontwikkelt voor communicatie en industriële toepassingen, krijgt AMD meer financiële armslag om zich te concentreren op zijn kernactiviteit, de microprocessor. Op dit gebied verkeert het momenteel in een nek-aan-nek race met aartsrivaal Intel.
Eerder dit jaar, begin februari, stapte de baas van Vantis onverwacht op toen bleek dat sprake was van een op handen zijnde verkoop. De Amerikaanse analist Hans Mosesmann denkt dan AMD op zich niet zo tevreden is over de verkoopprijs, maar dat het een noodsprong is vanwege de enorme behoefte aan contant geld. "Als ze de concurrentiestrijd met Intel voortzetten, zullen ze nog veel meer nodig hebben", aldus Mosesmann.
AMD kampt al geruime tijd met slechte resultaten, deels door productieproblemen en deels door de felle strijd die het levert met Intel, dat kortgeleden nog zijnlow-end prijzen verlaagde. Vorige week meldde AMD een kwartaalverlies als gevolg van problemen met de productie van de K6-processor.
Vantis komt volledig in bezit van Lattice, dat zelf geen eigen fabriek bezit. Uitgaande van de resultaten van beide bedrijven schat Lattice de gecombineerde omzet voor 1998 op ongeveer vierhonderd miljoen dollar. Het bedrijf verwacht sterker en zichtbaarder te worden door de overname. Bovendien zal het productaanbod groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.