Java-versneller Hotspot eindelijk gereed

Het heeft lang geduurd, maar Sun heeft de Java-versneller Hotspot nu gelanceerd. Deze technologie verdubbelt volgens producent Sun Microsystems de prestaties van gewone Java-componenten en verbetert bijvoorbeeld de Java Virtual Machine (JVM). In tegenstelling tot eerdere plannen is de technologie gratis beschikbaar.

De lancering heeft veel vertraging opgelopen. In april 1997 kondigde Sun het product op de Java-One conference in San Francisco met veel tamtam aan. Het beloofde de lancering ervan eind dat jaar. Nu, bijna zestien maanden later, is Hotspot er dan eindelijk.
Met het uitstel heeft Sun een kans verspeeld. Volgens Ron Rappaport, analist bij Zona Research, was Hotspot vorig jaar nog revolutionair, maar nu, halverwege 1999 is het meer evolutionair. De concurrenten hebben namelijk niet stil gezeten. IBM kondigde onlangs een eigen 'fast and free Java-technology' aan, gebaseerd op Suns Java. Compaq heeft eveneens zijn eigen 'Fast Java Virtual Machine' ontwikkeld. Een ander bedrijf, Tower-J, heeft inmiddels een eigen onafhankelijk geproduceerde versie van Java en is een partnerschap aangegaan met Compaq en Data General.
Sun wijt de vertraging aan de complexiteit van het product. "Sommige zaken bleken aanzienlijk zwaarder dan verwacht", aldus Jon Kannengaard, algemeen directeur van Suns Java platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.