Joint venture start Europees gratis Internet

Een Frans-Engelse joint venture wil gratis Internet aanbieden op Europees niveau. Volgende maand moet de Internet-dienst met de naam Libertysurf in Frankrijk van start gaan, om in een later stadium uit te groeien tot een pan-Europese dienst.

Initiatiefnemers zijn de Britse warenhuisketen Kingfisher en de Franse investeringsgroep Group Arnault. Voor de distributie maakt de joint venture gebruik van Darty, een winkelketen in elektronica die deel uitmaakt van de Kingfisher-organisatie.
Franse Internet-aanbieders hebben in een lichte paniekreactie gereageerd op de aankondiging. Infonie en World Online Frankrijk gaan nu voor de duur van een jaar ook contributievrije Internet-toegang aanbieden aan een vastgesteld aantal klanten. Libertysurf zal zich in eerste instantie financieren uit advertentie-opbrengsten.
Een woordvoerder van de samenwerking verwacht in de loop van twee jaar uit te breiden naar Europa, met België, Nederland en Duitsland als primair doel. Daarbij maakt het gebruik van winkelketens die in bezit zijn van beide initiatiefnemers. Deze krijgen beide 40 procent van de aandelen in bezit. De overige 20 procent gaat naar bedrijven die voor de technische ondersteuning zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.