Dell is tweede Raw Iron-partner

Oracle-topman Larry Ellison maakte gisteren bekend dat PC-leverancier Dell zijn tweede partner is in het Raw Iron-initiatief. Dit plan van de databankleverancier voorziet in de schepping van taakgespecialiseerde servers die draaien op een ultraslanke versie van Sun Microsystems' Solaris-besturingssysteem.

Ellison verklaarde verder dat zijn bedrijf nu vergevorderd is in soortgelijke onderhandelingen met Compaq en IBM. Gisteren trad Hewlett-Packard al naar buiten als de eerste Raw Iron-partner. Dell zal het Oracle 8i-apparaat, ofwel de Raw Iron-server, direct verkopen via zijn website. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de nieuwe Dell-box verkrijgbaar zal zijn.
Analist Merv Adrian van onderzoeksbureau Giga Information Group meent dat de overeenkomst met Dell een grote groei in de databankverkoop van Oracle kan betekenen. "Ik denk dat de komende twee kwartalen nog gewoon de dagelijkse gang van zaken zullen weerspiegelen, maar als dit zakenmodel voet aan de grond krijgt, zal het nieuwe markten openleggen voor Oracle."
De softwareleverancier wordt volgens Adrian gedwongen zijn 8i-apparaat zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken doordat Dell de machine direct aan de klant verkoopt. De Raw Iron-servers zullen geprijsd worden op basis van het aantal processoren en hun rekenkracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.