3Com stimuleert klonen Palmtops

Palm Computing, de 3Com dochter bekend van de Palm Pilots, gaat het concurrenten makkelijker maken Palmklonen op de markt te brengen. Daartoe wordt de licentiepolitiek van het PalmOS aanzienlijk verruimd.

Palm tracht met deze stappen zijn positie te versterken in de strijd met apparaatjes die gebruik maken van Windows CE, het besturingssysteem van Microsoft.
Dat maakte ceo Robin Abrams van Palm Computing in San Diego bekend op een conferentie in San Diego. Geruchten willen dat Palm een voorkeur zou hebben voor Apple als klonenbouwer. Beide bedrijven onderhouden nauwe contacten sinds de poging van Steve Jobs Palm te kopen van het moederbedrijf 3Com. In ruil daarvoor zou Palm Computing de beschikking krijgen over delen van Apple's Newton- en draadloze netwerk-technologie.
Als de verruimde licentiepolitiek succesvol zou zijn, is dat de kroon op het werk van Abrams. Gelijk nadat 3Com Palm Computing overnam van US Robotics, splitste zij het bedrijf in een hardware- en een software divisie. Daarmee zou het voortbestaan van Palm niet langer afhangen van het uit de markt houden van klonen van de zo succesvollepersonal assistant. IBM brengt thans al een door Palm gefabriceerde Palm Pilot uit onder eigen naam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.