Akkoord over doorvoersnelheid in PCI-X

Servers en krachtige werkstations krijgen binnenkort grotere bandbreedte. De PCI Special Interest Group (PCI SIG), die zich bezighoudt met PCI-specificaties heeft een nieuwe PCI-bus goedgekeurd die de doorvoersnelheid verdubbelt.

Deze zogeheten PCI-X bus is vorig jaar gezamenlijk ontwikkeld door Compaq, Hewlett-Packard en IBM. Hij was ontworpen voor hoge-snelheids I/O-apparaten zoals gigabit-Ethernet kaarten, ultra3Scsi en glasvezelkabel. Ze legden de specificaties vorig jaar september ter goedkeuring voor aan de PCI Steering Committee. Ze kregen die goedkeuring zonder noemenswaardige aanpassingen te hoeven doen.
Richard Baek, directeur van de PCI SIG, noemde het 'zeer doordacht'. Het wordt nu tijd voor het 'member review', waarbij leden van de PCI SIG verzoeken kunnen indienen voor technische aanpassingen. De definitieve versie kan het derde kwartaal van dit jaar verschijnen.
Voorlopig is PCI-X niet in kleinere machines te vinden, omdat dit duurdere moederborden vereist. PCI ondersteunt nu een 64-bits bus die draait op 66 MHz, en de rest op 32 bits of op 64 bits op 33 MHz. De maximale doorvoer voor een systeem is 532 MB per seconde. PCI-X verdubbelt dit alles; het krijgt een bus op 133 MHz op 64-bits en de andere op 66 MHz voor een maximum doorvoersnelheid van 1,06 gigabyte per seconde. Leveranciers van randapparaten 3Com, Adaptec en LSI Logic ondersteunen PCI-X, die compatibel blijft met de huidige standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable