Compaq lijmt applicaties op Internet-basis

Computerleverancier Compaq vertrouwt voor de integratie van zijn interne applicaties op Internet-technologieën. Dit zei Rick Fricchione, verantwoordelijk voor geavanceerde technologieën en planning van de PC-leverancier, tijdens Innovate Forum 99 vorige week in Houston.

"Bedrijven nemen steeds vaker bedrijven over of stoten onderdelen af. Wat vandaag binnen defirewall ligt, kan er morgen buiten liggen. Ons uitgangspunt is daarom dat de integratie van bedrijfsapplicaties moet plaatsvinden op basis van algemene Internet-standaarden, zoals XML", verduidelijkt Fricchione.
De Compaq-manager waarschuwt voor de technologieën die ten grondslag liggen aan grote applicaties als SAP, Baan en Oracle. "Alle leveranciers hebben noodzakelijkerwijs technologie ingebed in hun pakketten. Wij gebruiken verscheidene pakketten en laten ons niet leiden door één van diens onderliggende technologieën." Compaq kiest voor standaarden als XML (eXtended Markup Language), omdat bijna de hele software-industrie deze ondersteunt, of dat voor de toekomst toegezegd heeft. Technologie die met standaardpakketten meegeleverd wordt, sluit niet altijd even makkelijk op software van derden aan, waardoor integratie van applicaties een complexe bezigheid is. Compaq wil dat met de keuze voor Internet als standaard voorkomen.
Compaq zit, na de acquisitie van Tandem en Digital, middenin een groot intern project van systeemintegratie. "We zijn nog lang niet klaar. Momenteel kijken we naar de technologieën van het Rosetta.net-consortium, dat bedrijfsstandaarden ontwikkeld heeft voor gegevensbeheer. Dat kan nuttig blijken voor de communicatie tussen de verschillende Compaq-onderdelen", aldus Fricchione. Hoewel het concept relatief eenvoudig is, noemt hij de uitvoering niet makkelijk, niet snel en niet goedkoop.
Momenteel gebruikt Compaq de R/3-software van SAP als centrale bedrijfsapplicatie. De Internet-technologie is nog niet tot die kern doorgedrongen, want de 1,6 miljoen dollar omzet per maand die Compaq via R/3 op elektronische wijze binnenhaalt is gebaseerd op het edi-protocol (electronic data interchange).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.