LG en Hyundai zijn het eens over fusie

De Zuid-Koreaanse chipfabrikanten LG Semicon en Hyundai hebben eindelijk overeenstemming bereikt over de reeds maanden in de lucht hangende fusie. Hierbij zal Hyundai de overhand krijgen in het gecombineerde bedrijf. Dit punt beviel LG niet, die daarop het samengaan traineerde.

De fusie van de twee halfgeleiderleveranciers moet resulteren in de grootste chipfabrikant ter wereld. Hyundai betaalt LG nu een bedrag van veertien miljard dollar om die firma in zich op te nemen. Allereerst wordt 1,30 miljard dollar in contanten en aandelen neergelegd. Het overige deel van de overnamesom volgt in de loop van de komende twee jaar in termijnen.
De twee bedrijven kwamen eerder deze week al bij elkaar, maar konden het toen niet eens worden over de prijs. Hyundai zou 1,67 miljard dollar hebben geboden, terwijl LG 2,68 miljard dollar eiste. De Zuid-Koreaanse overheid is overigens één van de sturende krachten achter deze fusie. De regering wil de kwakkelende economie opkrikken en eventuele nieuwe overproductie - die leidde tot de Azië-crisis - voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.