Tegenvallende resultaten voor Compaq

De resultaten van Compaq in het eerste kwartaal van 1999 vallen tegen, zoals al was voorspeld. De nettowinst kwam uit op 281 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 1998 lag de winst nog op zestien miljoen dollar, als gevolg van de ingeklapte PC-markt eind 1997.

Hoewel dus een fors herstel is geboekt, hadden het computerbedrijf en analisten betere resultaten verwacht.
Een verkoopterugval in de laatste twee weken van maart haalde een streep door deze rekening en leidde het vertrek van topman Eckhard Pfeiffer in. Interim-topman Benjamin Rosen schrijft dit toe aan een tegenvallende vraag en verscherpte prijsconcurrentie. De omzet steeg met 65 procent van 5,68 miljard naar 9,41 miljard dollar. In het omzetcijfer van vorig jaar zijn echter geen opbrengsten van Digital verwerkt, dat Compaq in juni vorig jaar overnam.
De productverkoop neemt het grootste deel (7,8 miljard) van de omzet voor zijn rekening. Compaq zag in dit segment de afzet van PC's voor de zakelijke markt teruglopen. De tegenvallende verkoopgroei van de zwaardere computersystemen kon dit niet compenseren. Het bedrijf toonde zich wel tevreden over de prestaties op de consumentenmarkt en de opbrengsten van de dienstverlenende tak (1,6 miljard dollar).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.