Lycos neemt licentie op Netscape-directory

Lycos neemt een licentie op concurrent Netscape's Open Directory, een door gebruikers gegenereerde Web-directory. Open Directory is voortaan ook toegankelijk zijn via de Internet-portalen http://www.lycos.com en http://www.hotbot.com. Maandelijks bezoeken volgens opgave van Lycos 28,5 miljoen mensen deze pagina's.

Netscape verwierf Open Directory vorig jaar onder de naam Newhoo. De opzet is dat Internet-gebruikers zelf de directory ontwikkelen. Vrijwilligers (experts in een bepaald gebied, redacteuren en computer-hobbyisten) verwerken zoekopdrachten in 'hun' categorieën. Netscape zegt momenteel 8500 vrijwilligers aan het werk te hebben. Concurrenten als Yahoo, Excite en Infoseek, die dat soort werk door betaalde medewerkers laten uitvoeren, zouden daar elk maximaal tweehonderd mensen voor beschikbaar hebben.
Netscape gaat ervan uit dat het door deze werkwijze een veel uitgebreidere en met meer deskundigheid samengestelde directory kan bieden. Het hoopt via de licentie aan concurrent Lycos nog meer verkeer te genereren en het leger vrijwilligers verder uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.