Microsoft denkt over vrijgeven broncode

Softwareleverancier Microsoft speelt serieus met de gedachte broncode van het Windows besturingssysteem vrij te geven. Dit meldde topman Steve Ballmer gisteren op de Winhec-conferentie die deze week plaatsvindt in de Verenigde Staten.

Brian Valentine, als vice-president verantwoordelijk voor de divisie besturingssystemen, suggereerde dat delen van broncode van het op handen zijnde Windows 2000, eerst bekend als NT 5.0, wellicht al vrij beschikbaar komen.
Enkele andere grote computerbedrijven - Sun, Silicon Graphics en Apple - hebben al eerder delen van hun software-ontwikkeling richting vrije code geschoven. Browserfabrikant Netscape was de eerste. Dit bedrijf zette de broncode van de Communicator 5.0 vorig jaar op Internet.
Het succes van Linux, het besturingssyteem waarvan de broncode vrij beschikbaar is, heeft Microsoft blijkbaar aan het denken gezet. De formule van vrije broncode heeft niet alleen geleid tot lage prijzen, maar zorgt ook voor grondige tests en brede ondersteuning. De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat het vrijgeven van de broncode kan voorkomen dat het bedrijf moet opsplitsen als resultaat van het antitrust-proces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable