Oracle applicatieserver volgt Java

Softwareleverancier Oracle heeft alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Java-standaarden in een nieuwe versie van zijn applicatieserver verwerkt. Deze versie 4.0.8 werd afgelopen week, samen met een Lite-variant, gepresenteerd op Internet World-conferentie in San Francisco.

Oracle Application Server biedt verbeterde ondersteuning voor Enterprise Java Beans, C++ en de interoperabiliteit tussen Java en Corba (Common Object Request Broker Architecture). Vanaf volgende maand is het product beschikbaar op Oracle's Technology Network. "Het nieuwe is dat de applicatieserver nu weer voldoet aan alle nieuwe Java-standaarden", verklaart marketingverantwoordelijke Jeremy Burton.
De Lite-versie van de server is een uitgeklede configuratie van de volledige versie en bevat een zogenoemde Http-listener, een JVM (Java Virtual Machine) en een ORB (Object Request Broker) volgens de Corba 2-standaard. Application Server Lite is tegen het einde van het jaar op de markt. Het is bedoeld voor ontwikkelaars van middelgrote bedrijven en voor Internet-ontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.