Windows Terminal Server in problemen

Ondanks hardnekkige ontkenningen van leverancier Microsoft lijkt het erop dat Windows Terminal Server (WTS) van de markt wordt gehaald. Computable meldde drie weken geleden al dat KLM niet aan Microsofts slanke client-software wist te komen en dat daardoor een project van de luchtvaartmaatschappij onnodige vertraging oploopt.

In de Amerikaanse vakpers verschijnen steeds meer gelijksoortige berichten en spreekt men de vrees uit dat Microsoft de software van de markt haalt. Met WTS kunnen afgeslankte bureaumachines applicaties op NT-servers benaderen.
De problemen zijn ontstaan nadat Microsoft aan de verliezende hand raakte in de Java-rechtszaak tegen Sun. Dat bedrijf beschuldigde Microsoft ervan Java niet volgens de standaard in J++ te hebben geïmplementeerd. De platformonafhankelijkheid van Java (hét handelsmerk van de nieuwe programmeertaal) gaat daardoor verloren. Nadat de rechter Sun gelijk gaf, werd Microsoft gedwongen al zijn 'onzuivere' software, waaronder WTS te vernietigen. Als gevolg daarvan is deze software momenteel niet verkrijgbaar. Microsoft erkent de tijdelijke leverproblematiek, maar zegt geen plannen te hebben het product uit de handel te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable