Cisco koopt twee communicatiefirma's

Netwerkleverancier Cisco neemt voor 450 miljoen dollar twee bedrijven over die technologie in huis hebben om zowel spraak als data over hetzelfde netwerk te versturen. Het bedrijf betaalt in aandelen om Fibex Systems en Sentient Networks, beide gevestigd in Californië, in te lijven.

Cisco meldde dat de directies van beide bedrijven al hebben ingestemd met de overname.
De overgenomen ondernemingen voeren producten die werken op basis van ATM-technologie (Asynchronous Transfer Mode). Het traditionele Internet Protocol (IP) is volgens analisten niet betrouwbaar genoeg voor 'spraak' over netwerken.
Naast Cisco zijn ook Lucent en Northern Telecom druk doende apparatuur te ontwikkelen waarmee combinaties van spraak, data en video over netwerken te verzenden zijn. Ook telecombedrijven, die het werkelijke 'vervoer' van gegevens uitvoeren, streven naar dit nieuwe type netwerk. Alle typen informatie (spraak, data en beeld) worden door de verzender opgedeeld in kleine pakketjes digitale gegevens en zo efficiënt mogelijk over het netwerk verstuurd. De apparatuur van de ontvanger knoopt vervolgens alle pakketjes weer aan elkaar tot het volledige bericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.