Vakbonden beraden zich op acties bij Atos Origin

FNV Bondgenoten overlegt over acties nu Atos Origin het overleg over de cao 2008 niet wil heropenen. De ict-dienstverlener liet de bonden gisteren weten geen ruimte te zien voor verder overleg.

De vakbonden bespreken welke acties moeten volgen, nu ict-dienstverlener Atos Origin geen ruimte ziet voor verdere onderhandelingen over de cao 2008. "Atos Origin luistert niet naar het personeel. Van onze leden heeft 90,3 procent het onderhandelingsresultaat afgewezen", zegt Nevin Demirtas, bestuurder van FNV Bondgenoten.

In reactie op het verzoek van vier vakbonden en de centrale ondernemingsraad om opnieuw rond de tafel te gaan zitten, reageerde Atos Origin met het aanbod zijn standpunten nog eens toe te lichten. "Dank je de koekoek", zegt Demirtas. De bondsbestuurder overlegt vandaag met kaderleden bij het bedrijf over acties bij het bedrijf. "We laten van ons horen", verzekert zij.

De vakbondsleden zijn het niet eens met de salarisverhoging die Atos Origin wil geven. Het bedrijf zegt de lonen van werknemers met de beoordeling 'goed' met gemiddeld 4,5 procent te verhogen. Medewerkers krijgen er minimaal twee procent bij. De bonden denken meer aan een minimale loonsverhoging voor alle medewerkers van 3,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En hoeveel leden hebben de bonden binnen AO?

Gaan we met deze acties Atos Origin raken of raken we de klanten van Atos Origin.

Ik ben blij dat ik vorig jaar bij dit bedrijf weg ben gegaan. Dit geneuzel van een autistische directie die hun eigen zakken goed weten te vullen maak ik nu gelukkig niet meer mee. Mijn advies ... ga niet staken en trek je eigen plan. AO is toch een zinkend schip.

Het is inderdaad zeer bedroevend. Heb zelf een beoordeling "zeer goed" gekregen en er toch maar 2,28 procent bij gekregen. Het huidige beoordelingssysteem moet overboord.

Ik mocht als nieuweling best tevreden zijn met mijn beoordeling "goed" en zag op mijn salarisstrookje van januari een stijging van ... hou je vast ... 2,01%. Dank je wel gulle, toekomstige ex-werkgever.

Als ze bij Atos eens alle nutteloze en dus overbodige uitvreters zouden wegsturen kan iedereen er tien procent bij krijgen en gaat de koers van de aandelen ook nog omhoog. En last but not least: tevreden klanten.

Men kijkt echt alleen maar vanuit de aandeelhouders. Het binnenhouden van goed personeel is bijzaak. Dat je de mindere goden in je organisatie wat minder beoordeeld worden, ok ... maar je goede mensen zijn je kennis en dus je kapitaal. Die gaan nu echt wel langzaam lopen hoor, de markt is zo goed!

Ik ben al in gesprek met een andere partij, die me niet alleen meer betaalt (dat vind ik niet eens het belangrijkste) maar ook aangeeft me te belonen voor goede prestaties!

Toen ik half januari vernam dat mijn goede werk maar liefst 2% verhoging opleverde ("we zijn tevreden over u, maar laten u toch een beetje inleveren") zette ik mijn cv op internet en eergisteren tekende ik een contract bij een directe concurrent. In eerste instantie iets minder verdienen, maar in de toekomst wel verhogingen als ik goed werk lever. Nu alleen die vervelende 3 maanden opzeggingstermijn nog uitzitten.

Ik kreeg gewoon bijna 4% (met goed).
Verdien ik nu gewoon te weinig of zit ik nog te ver van mijn referentie punt

Met grote verbazing gezien dat mensen met beoordeling "zeer goed" (boven gemiddelde prestaties geleverd dus) en een salaris onder hun referentiepunt naar huis gestuurd worden met een verhoging van 2,5% terwijl men zegt gemiddeld 4,5% te verhogen bij beoordeling "goed". Zo jaag je mensen de tent uit. AO is momenteel een demotiverende werkgever als het gaat om primaire arbeidsvoorwaarden. De CAO is verder O.K. maar het resultaat van het september-"overleg" cq dictaat is dat zeker niet.

in Groningen staan inmiddels 800 mensen buiten het Atos-gebouw, dus met de leden bij Atos zit het wel goed.

En CEO Rob Pols in zijn doorzichtige cummuniques maar doen alsof dit allemaal vakbondsmanipulaties zijn. Nee, Rob niet alleen de bonden beraden zich op acties, ook al die niet aangesloten zeer ontevreden medewerkers beraden zich op acties. Dus: Dream on Rob!

De tent loopt leeg Rob; Waardeer ook je ervaren medewerkers.

Als ik met name de laatste collega's zie reageren bekruipt me toch een beetje een nostalgisch gevoel wanneer ik aan goede oude ' ijzeren' Wilbert denk. Die had dat stelletje bebaarde shag-rokers wel weer in het gareel gekregen.

Tja Rob, een menselijke ceo leidt blijkbaar tot werkschuw gedrag.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-21T10:36:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.