Gates' video-getuigenis openbaar

Het Amerikaanse Hof van Beroep besliste afgelopen vrijdag dat de video-getuigenis van Microsoft-topman Bill Gates openbaar moet worden gemaakt. Daarmee bevestigde het Hof unaniem een eerder vonnis van rechter Penfield Jackson, die het juridische geschil tussen het Amerikaanse ministerie van Justitie en Microsoft beoordeelt.

Gates heeft afgelopen zomer een privé-getuigenis afgelegd op het hoofdkwartier van Microsoft te Redmond, Washington. Tijdens het proces waren reeds gedeeltes uit Gates' video-getuigenis getoond. Advocaten van Microsoft maakten toen bezwaar tegen het uitzenden van de volledige video-getuigenis om reden van "het beschermen van handelsgeheimen en vertrouwelijke bedrijfsinformatie".
Hoewel negen hooggeplaatste medewerkers van Microsoft waren opgeroepen om te getuigen, stonden noch Gates noch president Steve Ballmer op de getuigenlijst. Rechter Jackson stond echter toe dat een aanzienlijk deel van Gates' getuigenis werd getoond tijdens het proces. In vervolg daarop hebben verscheidene nieuwsagentschappen getracht om de gehele getuigenis openbaar te krijgen. Dat is nu gelukt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.