Realnetworks en IBM maken audiostandaard

Softwareproducent Realnetworks en IBM willen samen een standaard ontwikkelen voor de online-overdracht van geluidsfragmenten. Deze zullen een CD-kwaliteit hebben.

IBM is bezig met de ontwikkeling van een techniek voor de overdracht van muziek via de kabel. Het bedrijf werkt aan de adoptie van deze techniek als standaard door de muziekindustrie en door consumenten. Met de techniek zou de muziekindustrie controle houden over het kopiëren van muziek waar rechten op gelden.
De vijf grote labels EMI, Sony Music, Universal Music, BMG en Warner Music steunen het initiatief. Realnetworks moet zorgen voor de acceptatie van de techniek door de gebruikers. De programmatuur van Realnetworks wordt naar verluidt al door 55 miljoen mensen gebruikt. Deze gaat echter tot dusver uit van de overdracht van geluid via de telefoonlijn.
Microsoft is eveneens bezig met het neerzetten van een standaard. Deze week presenteert het bedrijf de nieuwste versie van zijn MS Audio 4.0-programma, zo is de verwachting.
De aankondiging van de samenwerking met IBM legde Realnetworks geen windeieren. De koers van het aandeel Realnetworks steeg op de beurs van New York met liefst 19 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.