HP komt met nieuwe middenklasse-server

Hewlett-Packard presenteert vandaag in New York zijn nieuwe server-serie uit het middensegment, de N-klasse. HP ziet de nieuwe server als een belangrijk middel om marktaandeel terug te winnen op concurrent Sun Microsystems.

Om de N-klasse, die tussen de honderd- en vierhonderdduizend gulden gaat kosten, te kunnen inzetten, moeten gebruikers een volledig nieuwe server aanschaffen. Opwaarderen van de voorgangers, de K-klasse servers, is niet mogelijk. Dit komt doordat het nieuwe type volledig opnieuw ontwikkeld is, zo stelt HP. De N-klasse is geschikt gemaakt voor de IA-64 processor waarmee Intel komt. De servers kunnen werken met acht processoren.
De eerste servers zullen de fabriek half mei verlaten. Bill Russell, vice-president van HP's System Group, stelt tevreden te zijn over het orderboek voor de N, die pas sinds een maand wordt aangeboden. Volgens HP hebben potentiële klanten de aanschaf van een K-klasse server uitgesteld in afwachting van de N-klasse. Een deel van de klantenkring koos echter voor de aanschaf van Sun-apparatuur. De middenklasse zou bij HP goed zijn voor 60 tot 70 procent van de omzet op de Unix-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable